torsdag 19 mars 2009

Änglar - visst finns de...

Hello darlings...

STORT TACK för alla era snälla kommentarer och att ni tittar in till mig trots mina glesa inlägg. Det är er uppmuntran som ger mig kraft. Ni är bara bäst :)

Har försökt komma ifatt orken som plötsligt bara tog slut.
Har haft en störd sömnrytm i tre veckor som gjort mig helt slut.
Lusten finns...men orken - puts väck! Jag har alltid sagt att man klarar allt bara man får sova och det känner jag av nu.

Är det månntro ett virus som drabbat oss bloggare?
Hmm...har sett att flera andra känt liknande. Drygt när man känner att det är så mycket som ska grejas med.

Skönt är det iallafall nu när solens efterlängtade strålar värmer våra kinder :)
Vad gör några smutsiga fönster eller dammiga skåpluckor när ljuset tränger in och lägger sig som en vacker matta över golvet...

***

Och änglar ...visst finns de!
Joo...jag har ju lyckats komma över ett ängel-ägg.
Det är sant...tänk er det här i en prunkande rabatt i sommar......vingar med skön rostig patina .I samma butik fann jag detta fat med samma rostfärg.Men titta här då!

En nyinköpt höräfsa i brunbetsat trä.
Den kommer att platsa perfekt bland de gamla trädgårdsredskapen!Den är helt handgjord och
sammanflätad med riktigt skinn!


Nu undrar ni kanske var jag hittat dessa?
Naturligtvis hos min favoritbutik MOSAIK.
Jag har sagt det förut men, har ni vägarna förbi Umeå bara måste ni besöka hennes butik. Hon har så fantastiskt fina saker. Utöver butiken jobbar hon som inredningskonsult till både privatpersoner och företag.
Hon byter snart till större lokal och då kommer jag att visa bilder därifrån!


***

En barndomsvän till mig har en mysig antikhandel Antik Bothnia i Vännäs.
En spännande butik att titta in i. Där finns allehanda gosaker att hitta.
Dessutom är Annabell en glad och trevlig tjej som gärna hjälper till.

Dessa vikter fick följa med mig hem!Och sist men INTE minst!
Jag vann det snygga halsbandet från Piffaochpuffa :)
Turgumma...JAVISST ...hahaha.Ojj nu kände jag mig genast lite piggare när jag fick göra ett inlägg.
Vilken inverkan ni har på mig :D

Jag önskar ER en alldeles, alldeles underbar helg med mycket kärlek och kramar! Släpp städning och sätt er en stund i vårsolen !

Varmaste kramarna

Viveka


15 kommentarer:

oumberligating sa...

Hej Bläckhorns Viveka! Jag gillar att kalla dig det, har sagt det förut, men säger det igen, det ger en lite äldre touch från förr känsla och det passar fint till dagens vackra bilder som du visar.
Hoppas jag tillhör dina "Darlingar" för visst vill vi alla bli älskade på något sett, inte minst i bloggvärlden!
Du berör det här med bloggproblematiken, orken, lusten mm. Det är intressant för ibland så skulle jag vilja säga att bloggen är en spegelbild av själen. Läser jag min egen blogg från början så kan jag lätt se dagens känsloyttring i den. Det är nog där kärnan ligger, att på något sett få skriva av sig. Att även prompt hålla sig till inredning och inte visa en enda känsla och fundering någon gång tycker jag också talar sitt tydliga språk. En form av "panik", här har jag i alla fall kontroll känsla. Jag har den självkänslan att jag skiter fullständigt i vad folk tycker om det är i negativ riktning har fått några sådana mail, men är det åt andra hållet, då kromar jag mig och känner mig duktig. Fast ibland så känns det som om jag skulle vilja ha sista ordet, jag ger mig ju ibland in i politiska bloggar som du kanske ser och gör man det på tidningsnivå, då blir det tufft och särskilt om man inte äger språket totalt. Jag vet att jag skriver ganska bra, men långt ifrån de "riktiga" ordsprutarna, ibland blir jag helimpad över vissa ledar skribenter och deras inlägg, just inte så mycket för själva åsiktens skull utan mer för formulering som gör ibland att vilken skit som helst låter bra(ler).
Att du är trött och hängig tror jag beror på "världsläget" vi matas just med för mycket elände, det påverkar oss, helt klart även omedvetet. Sedan får man nog inse att vara flerbarnsförälder tar på krafterna även fast det är lugnare när de nu är större, för du som jag har säkert lagt ner lika mycket psykisk energi som fysisk kraft på barnen.
Själv lever jag ett ganska energi slukande liv, det vet jag, ibland måste jag vila i någon timme efter någon tuff disskusion eller allt för mycket skrivande, men när energin återkommer då gör den det med dubbelstyrka och jag känner mig oövervinnelig. Kanske det också är en jobbig känsla för en del, ja okej då, det handlar om mig, ska inte ljuga(ler).
I min bekantsskapskrets så är jag känd för att ibland önska mig tillbaka till en annan tid, då en person som jag kanske skulle kommit till sin rätt på ett helt annat sätt. (inbillar jag mig i allafall) Uppriktigt sagt så tycker jag ibland att det både skrivs och snackas för mycket, jag gör det själv, väldigt ofta, så då är det den primitiva känslan som tar över särskilt när det gäller min Fru som behandlas mycket illa många gånger, med enorm nochalans t om, det är därför min Smärtförening heter Jernsaxen. Ibland så behövs det primitiva, för några år sedan när min fru blev illa behandlad, så bokstavligen pulvriserade jag en dörr på sjukhuset där hon låg, efter det så behandlades hon mycket väl, personalen visste att hon hade en galen man(ler). Då hade jag argumeterad och gjort allt politisk korrekt men ingen brydde sig, men när känslan av "primitivitet" visade sig så löste allt sig, en obehaglig sanning. T om när jag skriver och berättar om den här händelsen så dunkar det i mina tinningar!
Oj, vilken lång kommentar jag skrev, ta gärna bort den här efter att du läst den, ska berätta om händelsen helt kort, men gör en ny kommentar!
Kram från Peter!

Leamarlené sa...

Hej Viveka!

Åh så mycket fint du har köpt i butiken mosaik. Synd att det inte finns en webbsida för då skulle det bli shopping. Tror inte att jag hinner svänga förbi där heller när jag åker hem till kalix i maj. pust 100 mils färd blir det. men kul att träffa familjen över en helg.

Kram, Marlene

essemia sa...

Vilka saker du visar. Synd att Umeå ligger så himlans långt ifrån mig! Ingen sträcka man kör bara för att shoppa, hi, hi.
så vackert halsband. Grattis till den vinsten!
Här är en till som inte orkar med någonting. Förstår inte vad det är som gör att man inte har ork ens för det enklaste här i världen. Men förhoppningsvis kommer den tillbaka, orken, nu när man ser solen. Tyvärr ska det bli sämre väder nästa vecka och det är itne alls populärt.
Hoppas att du får en riktigt bra helg.
Kram Elzie

oumberligating sa...

Ja, händelsen i korthet! Min "Lilla Fru" får cirka 4 gånger om året kraftiga smärtskov då hon måste läggas in för att få Morfindropp och en massa annat för att kroppenssystem ska kunna komma ner. Att det inte finns någon bot på eländet har vi accepterat sedan länge, men hon skall behandlas väl. Nu är vi inte känsliga vi tolerera en hel del taskig omsorg också, men ibland går det helt över styr. Den här gången lyckade min fru i panik själv ringa och bara skrika Hjälp i telefonen, mer fick hon inte fram eftersom hon hade kramper och kräktes. När jag kom upp på sjukhuset så har dom lagt in henne i eget rum eftersom hon skrek så mycket tyckte personalen, mellan hennes bröst så hade de satt pillerburken, men på grund av kramper i händernsa så kunde hon inte få isig pillerna. Intorkat kräk hade hon i hela håret, avdelningsförståndaren som helt klart varit koncentrationslägerförståndare säger till mig att min Fru är omedgörlig, hon vägrar att ta sin medicin! Frågar sköterksn om de läst min egen sammanställningsjournal som jag gjort kring min frus handikapp (normalt är journalen på 467 sidor, har gjort en sammanfattning på 4 själv, så ny personal kan sätta sig in i fallet snabbt) kärringdjävulen säger då att hon vill inte se till det historiska hos patienten hon vill se den friska framtiden! Det var mycket nära att det inte blev någon framtid alls för denna kvinna. Nu slår jag inte kvinnor så min näve gjorde snabbt några fina hål i dörren. Tanten fick panik och började skrika så det blev ett fasligt liv på avdelning, både sköterkan och min Fru skrek, min Fru skrek dock pågrund av ökade smärtor. Alla på avdelningen stängde in sig utom en liten undersköterka från Eritrea hon vågade sig fram till mig och gav mig en stor Kram och sa: -Inte ledsen, inte ledsen! Ordna jag!
Hon gick och hämtade en anna sjuksköterka som snabbt och redigt såg till att Lilla Frun fick en morfin injektion. Allt är utrett för den här gången och tror ni som läser dessa rader att detta var en engångsföretels, inte då. Vi har varit med om värre saker, men det ska jag inte förstöra Vivekas fina blogg med att berätta.
Vad hände med sköterskan då, hon hade gjort sin bedömning och pga sin långa tid som sköterska så hade hon tagit ett beslut som grundade sig på hennes erfarenheter.
Nu kommer vi till poängen, jag är en ful fan ibland, så i den här lilla journalutdraget som jag gjort så har jag satt dit en liten limklutt mellan sidorna och varje gång hon nu legat inne där så ber jag att få se hennes mapp, i data journalen hänvisar jag till den fysiska mappen och alla gånger så har den varit uppe på avdelningen, men inte är klistekluttarna uppbrytna, ingen har läst det jag sammanställt! Nu vill jag säga att det finns fantastiska människor inom vården, men låt mig besöka vilken vårdavdelning som helst och vilket sjukhus i Sverige så ska jag hitta felen på 10 minuter. Attityd problemen hittar jag direkt. Jag säger idet igen, du kan ta bort dessa kommentare om du vill eftersom de är så platskrävande och kanske någon störs av dem så det är helt okej, från min sida, du är i alla fall en av mina nya "cyberbästisar".
Ha en verkligt fin helg och stor Kram från Peter!

Gårdsromantik sa...

De där härliga äggen kommer ocså hem till Hjortgården - kul att få se dem på bild så man kan längta lite!

Måste kolla in den där Mosiakbutiken - vi har en i Luleå men hon säljer mest kläder - helt underbra från bl a Uno.

Kram Maud

Anonym sa...

Vilka läckra rostiga detaljer du har, brickan är jättefin tycker jag.

Vilken räfsa! Den blir man ju bara kär i......

Ha re gott

Kram Lena

Galleri MochB sa...

Vilket härligt ängla-ägg!! Och en massa andra fina saker du fyndat! Har själv också störd sömn och känner mej vissen och okry men vet inte riktigt vad som drabbat mej... Trist, men hoppas det ger med sej! Ha en skön helg! Kram Mia

Lisas torp sa...

Vilken jättefin trädgårdsprydnad!
Så lustigt - den andra Viveka på Humlebacken har ett inlägg om precis samma grej! Vilket sammanträffande! Måste kolla på trädgårdsmässan nästa helg - kanske finns den där.

Vackra trädgårdssaker du visar, man längtar verkligen nu till trädgårdsaktiviteter!
Här väntar jag på vårsolen som de säjer skulle komma idag också! Härligt!
Ha en skön helg!
Lisa

Viveka på Humlebacken sa...

Hej du
Ibland blir man helt paff, kolla mitt inlägg, gjort igår den 19 mars:)
Och så heter vi samma! Galet
kram
Viveka

Vita små hjärtan sa...

Så fint du visar, vilka mysiga bilder! Kram

Viveka på Humlebacken sa...

En sak till:
Vad sägs om att vara med i en vårteckensutmaning som jag försöker dra igång. Kolla in hos mig och kommentera om du tänker hänga på:)
kram
Viveka

Mia sa...

Fantastiskt fina saker du fått tag på.

Den här tröttheten, jag är ännu en av dem som råkat ut för den. Kände mig i ett par veckor bara helt apatiskt. Bloggen som normalt sett är som en injektion av ny kraft och inspiration funkade inte, jag bara sov och var trött hela tiden. Är det kanske det som kallas för vårtrötthet?? Just när ljuset börjar komma tillbaka, verkar det som att det slår slint på många. Det blir som en chock.

Hoppas verkligen att du känner dig piggare snart igen och att du får energin tillbaka. Här går det sakteliga åt rätt håll i alla fall.

Sköt om dig, kära bloggvän!
Kram Mia

Ullis/Leva på landet sa...

Så otroligt fina saker. Vilken otur du hade. Hoppas verkligen att du kryar på dig snart och kan hoppa omkring hemma.


Ha en skön helg och krya på dig!
Kramar Ullis

Nylyckan sa...

Hejsan! Fina saker du fyndat. Det är härligt att gå i in i inspirerande butiker! Mysig blogg du har! Idag söndag passar jag på att blogga lite samt kika in i bloggar jag inte varit inne i förut. Tack för titten och ha det så gott! Åsa

lolla sa...

Hejsan
vilka fina saker du har skaffat dig
och du det finns änglar när man minnst anar det tänk på det nu när du haft en sån otur...
ha det så bra du bara kan
kram lolla